Gospodarowanie rezerwami strategicznymi

2015-08-28 15:02

Rezerwy strategiczne stanowią kategorie produktów, surowców, materiałów oraz urządzeń gromadzonych
na wypadek zagrożenia bezpieczeństwa i obronności państwa, bezpieczeństwa, porządku i zdrowia publicznego
oraz wystąpienia klęski żywiołowej lub sytuacji kryzysowej.

  • Rezerwy żywnościoweRezerwy żywnościowe

    Rezerwy strategiczne żywnościowe są utrzymywane w grupach asortymentowych, takich jak: zboża i produkty zbożowe, mięso i przetwory mięsne, tłuszcze roślinne i zwierzęce, produkty mleczne i inne (np. woda pitna mineralna, cukier).

  • Rezerwy medyczneRezerwy medyczne

    W ramach rezerw strategicznych medycznych utrzymywane są następujące grupy towarów: leki, surowice i szczepionki, środki dezynfekcyjne, opatrunki, odzież ochronna, wyroby medyczne jednorazowego użytku, sprzęt medyczny, sprzęt kwaterunkowy.

  • Rezerwy techniczneRezerwy techniczne

    W ramach rezerw strategicznych technicznych utrzymywane są ciężkie maszyny budowlane, stalowe konstrukcje składanych mostów kolejowych i drogowych oraz elementy infrastruktury kolejowej, agregaty prądotwórcze, mosty pływające i inny sprzęt związany z transportem wodnym.

Informacje o dokumencie Drukuj Na początek
X Pierwsza publikacja: Weneta Lenius (28.08.2015)
Ostatnia publikacja: Weneta Lenius (28.08.2015)
Program przeciw korupcji Powierchnie magazynowe Język migowy Certyfikaty